Gravskick

Kistgravplats - en enskild, utmärkt grav med gravrätt
I en kistgravplats kan en urna eller en kista sätts ner. En kista kan sättas ner direkt efter begravningsgudstjänsten. Urnnedsättningen kan ske med eller utan anhöriga, enligt önskemål.Gravrätten är 25 år därefter kan den förlängas med ytterligare 15 år för att sedan övergå till kyrkogårdsförvaltningen.
Den enskilda graven kan märkas ut med en gravsten.

Utsmyckning/ skötsel kistgravplats
Gravplatsen får smyckas med växter, blommor och ljus.
Gravrättsinnehavaren kan teckna ett gravskötselavtal som innebär att man mot en avgift lämnar över gravskötseln till kyrkogårdsförvaltningen.

Urngravplats – en enskild, utmärkt grav med gravrätt
Det är möjligt att gravsätta flera urnor på denna plats om gravrättsinnehavaren godkänner detta. Askan gravsätts individuellt och anhöriga kan närvara vid gravsättningen.
Urngravplats kan märkas ut med gravsten. Gravrätten är 25 år därefter kan den förlängas med ytterligare 15 år för att sedan övergå till kyrkogårdsförvaltningen.

Utsmyckning/ skötsel urngravplats
En urngravplats får smyckas med gravsten, växter, blommor och gravljus.
Gravrättsinnehavaren ansvarar för skötseln. Genom att teckna ett gravskötselsavtal kan du som gravrättsinnehavare mot en avgift lämna över gravskötseln till kyrkogårdsförvaltningen.

Askgravlund- en gemensam, anonym gravplats med begränsad gravrätt
Anhöriga är välkomna att vara med vid gravsättningen.
Den enskilda graven märks inte ut, men kyrkogårdsförvaltningen sätter upp en namnskylt med födelse- och dödsår på en gemensam plats i anslutning till askgravlunden. Namnskylten sitter uppe i 25 år och kan därefter tas bort om du önskar. Kostnaden för namnskylten debiteras dödsboet.

Utsmyckning/skötselaskgravlund
Askgravlunden har en gemensam, anvisad plats för levande snittblommor och gravljus.
Det är inte tillåtet att plantera växter.
Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för skötseln av askgravlunden och denna skötsel kostar inte något.

Minneslund – en gemensam, anonym gravplats utan gravrätt
Som anhörig får du inte vara med vid gravsättningen av askan. Kyrkogårdsförvaltningen meddelar när gravsättning skett.
Den enskilda graven märks inte ut och det finns heller ingen uppgift om exakt var nedsättningen av askan sker.

Utsmyckning/skötsel minneslund
Det finns en gemensam plats för levande snittblommor och gravljus. Det är inte tillåtet att plantera växter.
Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för skötseln av minneslunden och denna skötsel kostar inte något.