Dop

Grattis! Vi vill först av allt gratulera Er till Ert nyfödda barn. Livet blir ännu större vid ett sådant tillfälle. Och just detta stora har Ni fått i uppdrag att förvalta.

Vi hoppas att Ni vill att Ert barn skall döpas och vill därför inbjuda Er till dop i någon av våra kyrkor. Dopet kan ske i söndagens gudstjänst. Utöver det erbjuder vi "Doplördag" i alla församlingar. Tiderna är fasta och ni kan välja
klockan  10:30     13:00     15:30

Dopet är numera huvudvägen in i Svenska kyrkan. Vi välkomnar alla barn - och förstås odöpta vuxna - till dopet. Ett dop kostar aldrig något. Även du som har barn och kommer från en annan församling är välkommen att döpa ditt barn i någon av våra kyrkor.

Dop bokas på kansliet i Ysby, telefonnummer 0430-323 00.

Prästen ringer sedan till Er och bokar en tid då Ni kan träffas och tala igenom dopordningen och välja psalmer mm. Dessutom får Ni möjlighet att ställa de frågor som kommer fram vid samtalet. Faddrar till barnet kan gärna vara med vid dopsamtalet.

Vill Ni låna något av våra församlingshem för dopkalaset, bokas också det på kansliet i Ysby.

"Vi välkomnar Dig i Guds familj och tar emot Dig med kärlek och förväntan". Med de orden välkomnas en ny medlem i Svenska kyrkan i samband med dopet. Dopet är en högtid som är förknippad med en djup glädje. Dopet är något mycket mer än en namngivningsceremoni. Det är något som rymmer en stor hemlighet. Dopet innehåller ett löfte från Gud att han skall vara med oss hela vägen ända till tidens slut. Det är en skatt som vi får bära med oss genom hela livet - en slags "vattenstämpel" som aldrig försvinner.