Ny biskop i Göteborgs stift

susanne

Susanne Rappmann är född 1965 och prästvigdes 1992 för Göteborgs stift.
Hon bor i Lindome och arbetade senast som kyrkoherde i Mölndals pastorat i Göteborgs stift.
Då hade hon också uppdraget som kontraktsprost i Mölndals kontrakt.
Tidigare har Susanne bland annat arbetat som kyrkoherde i Värö-Stråvalla församling och komminister i Stensjöns församling.
Hon är teologie doktor och disputerade på en avhandling om funktionshinder och teologi.
Hon har också arbetat som universitetslektor vid Karlstads universitet samt vid Bräcke Diakoni.

Susanne Rappmann efterträder Per Eckerdal som gått i pension. – Jag ser fram emot att ta mig an uppgiften som biskop i Göteborgs stift
med allt vad det innebär, inte minst att verka för enhet och att uppmuntra församlingarna i deras arbete.
Till att börja med kommer jag att ägna mycket tid åt att skapa relationer med människor och sammanhang inom och
utanför Svenska kyrkan, säger Susanne Rappmann som blir Göteborgs stifts 24:e biskop och den första kvinnan.

Som sitt valspråk har Susanne Rappmann valt: ”Vår Gud bär sår”. Det är inspirerat av Ylva Eggehorns dikt ”No other God has wounds”.

Gudstjänstkalender

Bladet  delas ut i pastoratet men finns även att hämta i våra kyrkor.

Har ni inte fått församlingsbladet och bor i Höks pastorat, kontakta Evamaria Nilsson tel 0430-323 22 eller epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Digital version utan foto finns nedan

Kykroblad201801b

Kyrkofullmäktige sammanträder följande dagar 2018
         (Kallelse och mötesplats publiceras senare)